Ara

´Renklerle Hayalimdeki Dünya´ Konulu Resim Yarışmasına katılacak öğrencilerimiz eserlerini 17 Aralık 2018 tarihine kadar idareye teslim etmeleri gerekmektedir.

Ara

Yenilikçi Öğretim Materyalleri  Tasarım Yarışmasına katılmak iseteyen öğretmeneler okul idaresine başvurmaları gerekmektedir.

Ara

Genç Yetenekler Müzik Yarışması'na Kimler Katılabilir?

Yarışmamız beş kategoriden oluşmaktadır.

A-1 Kategorisi, müzikle hobi amaçlı uğraşan, ulusal katılımcı genç yeteneklerin belirlenen enstrüman ile katılımına açıktır.

A-2 Kategorisi, Yarı veya Tam Zamanlı Konservatuar ve Müzik Okullarında okuyan, ulusal ve uluslararası katılımcı müzik öğrencilerinin belirlenen enstrümanlarla katılımına açıktır. Hobi amaçlı eğitim alan bir öğrenci dilerse profesyonel müzik öğrencileriyle yarışabilir.

B-1 Kategorisi, müzikle hobi amaçlı eğitim alan, piyano dışında bir enstrüman çalan, ulusal katılımcı genç yeteneklerin katılımına açıktır.

B-2 Kategorisi, Yarı veya Tam Zamanlı Konservatuar ve Müzik Okullarında eğitim alan, piyano dışında bir enstrüman çalan, ulusal ve uluslararası katılımcı genç yeteneklere açıktır. Hobi amaçlı eğitim alan bir öğrenci dilerse profesyonel müzik öğrencileriyle yarışabilir.

C Kategorisi, özel öğrenme ihtiyaçları olan ulusal katılımcı genç yeteneklere açıktır.

Önceki yıllarda yarışmaya katılarak ödül alan gençler, deneyim için yarışmaya katılabilir ancak ödül alamazlar.

Yarışmaya katılım, A ve B kategorileri için 13 yaş ile sınırlıdır*.
C kategorisinde yaş sınırı yoktur.

*Yarışmacıların 30 Mart 2019 tarihinde 14 üncü yaştan gün almamış olmaları gerekir.

Yarışma Kategorileri:

A-1 ULUSAL: Hobi amaçlı

Piyano Bireysel / Piyano Düet

Bu kategori; 'hobi amaçlı' eğitim alan, Türkiye'de yaşayan ve T.C. Vatandaşı olan ve yukarıdaki yaş şartlarına uyan tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

Yarı Zamanlı veya Tam Zamanlı Konservatuar ve Müzik Okullarında okuyan öğrenciler, bu kategoride yarışamaz.

Bireysel veya Düet çalan tüm Klasik Batı Müziği veya Geleneksel Türk Müziği enstrümanları ile katılım mümkündür.

%60 Jüri ve %40 Halk Oylamasıyla ilk üçe girerek kazanan yarışmacılar, gerçekleşecek ödül töreninde bir parça sunarlar.

A-2 ULUSLARARASI: Konservatuar öğrencileri

Piyano Bireysel / Piyano Düet

Bu kategori ulusal ve uluslararası Yarı Zamanlı veya Tam Zamanlı Konservatuar ve Müzik Okullarında eğitim alan piyano öğrencilerinin katılımına açıktır.

Uluslararası kategoride yarışan T.C. Vatandaşı yarışmacılar, yukarıdaki şartları yerine getirdiği sürece eş zamanlı ulusal kategoride de yarışmacı olabilirler.

%60 Jüri ve %40 Halk Oylamasıyla ilk üçe giren yarışmacılar gerçekleşecek ödül töreninde bir parça sunarlar.

B-1 ULUSAL: Hobi amaçlı

Bireysel / Düet diğer tüm enstrümanlar

Klasik Batı Müziği, Geleneksel Türk Müziği Enstrümanları

Bu kategori 'hobi amaçlı' eğitim alan, Türkiye'de yaşayan ve T.C. Vatandaşı olan, piyano dışında bir enstrüman çalan tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

Bireysel veya Düet çalan tüm Klasik Batı Müziği veya Türk Müziği enstrümanları ile katılım mümkündür. Piyano bu kategoride eşlik enstrümanı olarak kabul edilir.

Yarı Zamanlı veya Tam Zamanlı Konservatuar ve Müzik Okullarında okuyan öğrenciler, bu kategoride yarışamazlar.

B-2 ULUSLARARASI: Konservatuar öğrencileri

Bireysel / Düet diğer tüm enstrümanlar

Klasik Batı Müziği, Geleneksel Türk Müziği Enstrümanları

Bu kategori ulusal ve uluslararası Yarı veya Tam Zamanlı Konservatuar ve Müzik Okullarında okuyan, piyano dışında bir enstrüman çalan tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

C ÖZEL KATEGORİ

Özel öğrenme ihtiyaçları olan, Türkiye'de yaşayan ve T.C. Vatandaşı olan tüm genç yeteneklerin katılımına açıktır.

Bu kategoride her türlü enstrüman veya şarkı ile yer almak mümkündür. Yarışmaya bireysel veya grup olarak katılmak mümkündür.

Ara

´Yeni Bir Spor Dalı Tasarımı´ Yarışması duyurusunu http://yegitek.meb.gov.tr/www/yarişma-duyurular /kategori/18   adresinden ulaşabilirler.

Ara

2019 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planı yayınlanmıştır.

Ara

İlimiz İlkokul Öğrencileri arasında ´Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Resim Yarışması´ yapılacaktır. Katılmak isteyen öğrencilerimiz eserlerini  13/02/2019 tarihine kadar okul idaresini teslim etmesi gerekmektedir.

Kas

Engelsiz Bir Dünya için konulu resim yarışmasına katılmak isteyen öğrencilerimiz eserleriyle birlikte okul idaresine başvurmaları gerekmektedir.

Kas

Yaratıcı Çocuk Derneğinin Karikatür Yarışması başladı.

Kas

Akşehir Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi için kitap toplama kampanyası başladı.

Kas

Milli Eğitim Baknlığı bünyesinde ´Öğretmen´ konulu resim şiir kompozisyon, anı kısa film yarışması düzenlenecketir.

Kas

Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali gönüllülük esasına göre dersleri aksatmadan katılabileceklerdir.

Kas

Okul Sağlığı Önlemleri ile ilgili alınması gereken tedbirlerle ilgili yazı yayınlanmıştır.

Kas

Tiyatro Amisosun grubun tiyatro gösterimi ilimizde yapılacaktır.

Kas

Dünya Çocuk Festivali duyurusu yapılmıştır.

Kas

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilimiz  genelinde Atatürk konulu ilkokul öğrencileri arası resim yarışması yapılacaktır.