May

4/ C Sınıfı öğrencileri öğretmenleri eşliğinde sinema etkinliğiyle yılın yorgunluğunu atıyor.

May

Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimiz mezun oluyor. Mezuniyet için giydikleri cüppelerle oldukça mutlu görünen öğrencilerimize bundan sonraki eğitimlerinde başarılar diler, öğretmenlermizi çabalarından dolayı kutlar, teşekkür ederiz.

May

Özel Eğitim sınıfı öğrencilerimiz, Engelliller Haftasında yaptıkları kermesle kendi hazırladıkları ürünleri satarak elde ettikleri gelirle kahvaltı etkinliği düzenledi. Etkinlik sırasında açık havadan yararlanan öğrencilerimiz keyifli vakitler geçirdi.

May

4/C Sınııfımız öğrencileri eğitim hayatlarının ilk dört yılını tamamladı. Açık havada yaptıkları mezuniyet töreniyle hem sevinci, hem okuldan, arkadaşlarından, öğretmenlerinden ayrılacak olmanın üzüntüsünü birarada yaşadılar. Öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diler, öğretmenimize emeklerinden, velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

4/ C Sınıfımız okuma saatlerini il kütüphanesinde geçirerek hem toplu yaşam alanlarında kurallara uymayı  öğreniyor hem de okuma kültürünü geliştiriyor.

May

4. Sınıf öğrencilerimiz sinemaya gitti. Okul servis araçları ile öğrencilerimizi sinemaya gönderdik. 4-A ve 4-C sınıfı öğrencileri öğretmenleri ile birlikte sinemaya gittiler. Toplu etkinliğe katılan öğrencilerimiz oldukça mutlu görünüyor.

May

Tunceli Belediyesince  "Her Ay Bir Yazar Etkinliği" kapsamında Yazar Yasemin Şahin, okulumuzda 1.ve 2.  sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

Yasemin Şahin, Harflerin Dansı Etkinliği kapsamında 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek adına atölye çalışması gerçekleştirdi.

Harflerin Dansı Kitabı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Şahin, sonrasında öğrencilerle boyama etkinliği yaptı.

Öğrencilerimizin karikatürle şiiri birleştirip kendi yaratıcılıklarını ortaya çıkarma, becerilerini geliştirme adına yapılan etkinlikte minik öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi.

Yasemin Şahin´in Harflerin Dansı adlı kitabı, harfleri tanımayı müzikal ve görsel bir şölene dönüştürüyor. Her harfe bir şiir, her şiire bir harf atfeden bu çalışma, çocukların yazıyla nesneler arasındaki ilişkiyi kavramalarını amaçlıyor.Vali/Belediye Başkan V. Sayın  Tuncay Sonel´e velilerimiz ve öğrencilerimiz adına sonsuz teşekkürler.

May

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen proje kapsamında Tunceli'de Lider Çocuk Tarım Kampı düzenlendi.

"Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında  4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenecek etkinlik 22-24 Haziran tarihleri arasında yapıldı.

Elif Güntaş İlkokulu'ndan Sınıf Öğretmeni SAVAŞ BEYAZTAŞ eşliğindeki  4. sınıf öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir gurubun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere anlatılan konular uygulamalarla da desteklendi. Bu doğrultuda teorik konuların mahiyet ve niteliğine göre gıda mühendisi, ziraat mühendisi, su ürünleri mühendisi, veteriner hekim ve branş öğretmenleri gibi konu uzmanları kampa gönüllü destek vererek öğrencilerin pratik yapmalarına katkıda bulundu.

Etkinliğin ilk günü, ziraat mühendisleri, toprağın önemi ve oluşum süreci hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulundu.  Öğleden sonra yapılan toprak analiz laboratuvarı ziyaretinde ise öğrenciler tarafından alınan toprak numunelerinin laboratuvar çalışması yapılarak, toprağın bileşenleri hakkında uygulamalı olarak bilgi verildi.

May

12 Taş turnuvamız sonuçlandı. Turnuva sonunda kazananlara ödülleri okul müdürümüzce verildi.

May

1/A Sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Zekine Kanık BULUR eşliğine hazırladıkları etkinliklerini sahneledi. Çeşitli etkinliklerle sahneye çıkan öğrencilerimiz izleyicilerden büyük beğeni topladı. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi kutluyoruz.

May

2/A sınıfı ve Özel Eğitim Sınıfı bu haftanın temiz sınıfları seçilerek ödüllerini aldılar.

May

Okulumuzda kitap tanıtım sergisi açıldı. Öğrencilerimiz tarafından sergi ziyaret edildi.

May

İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı birimince okulumuza getirilen diş fırçası ve diş macunundan oluşan setler öğrencilerimize dağıtıldı.

May

Yeni Atatürk Köşemiz okulumuzun ikinci katına kuruldu.

May

Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Sağlıklı Yaşam Hemşiresi Yasemin TEKKILIÇ ve Milli Eğitim Temsilcisi , Yiyecek İçeçek Hazırlama Öğretmeni Fatma ULUDAĞ okulumuzu ziyaret etti.