TOKOSOTİM E-Twinning Projesi Başarıyla Uygulanıyor

Tunceli Elif Güntaş İlkokulu, Adapazarı Osmanbey İlkokulu, Sakarya Doğa Koleji, Kocaeli Süleyman Şah İlkokulunun ortaklaşa yürüttüğü TOKOSOTİM (Toprağı Koruyucu Solucan Timleri) e-twinning projesi, başarıyla uygulanıyor.

Projenin amacı şu şekilde:

TOKOSOTİM (Toprağı Koruyucu Solucan Timleri) projesinin amacı sağlıklı ürünler yetiştirebilmek için toprağın adeta tedavi edilmesidir. Bu süreçte solucanlar ile yapılan etkinlikler projenin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Proje ortağı okullarda öğrenim gören 4-11 yaş arası öğrenciler öğretmenleriyle beraber solucanları besliyor, ve solucan gübresi üretiyor. Üretilen solucan gübreleri ile sağlıklı tarım ürünleri yetiştirmeyi hedeflemekteler. Proje aynı zamanda bir çok çevre dostu faaliyeti de kapsamakta. Tohum filizlendirme, tohum topları üretip toprağa bırakmak, yağmur sularını depolayıp tekrar kullanmak bu çevreci çalışmalardan bazı örnekleri oluşturmakta. TOKOSOTİM ekibi çevre dostu faaliyetlerini sürdürebilir bir şekilde devam ettireceklerini bildirmektedir.

21-04-2022

Yayın: 21.04.2022 - Güncelleme: 21.04.2022 08:22 - Görüntülenme: 603