Çevre Dostu 1000 Okul Projesine Dahil Olduk

Okulumuz Çevre Dostu 1000 Okul projesi kapsamına alındı. Öğrencilerimize temel eğitim seviyesindeyken, çevre bilincini sürdürebilirlik kavramını benimsetmek, buna ilişkin uygulamaları göstermek ve uygulatmak amacıyla 'Çevre Dostu 1000 Okul Projesi' hayata geçirilmiştir.

Okullarımızda enerji tüketimini azaltılmasına yenilebilir enerji sağlanmasına, su tasarrufu sağlanmasına, öğrencilerin geri dönüşüm ve sıfır atık konularındaki farkındalıklarını artırmaya yönelik uygulamalar yapılacaktır.

Okulumuzda su tasarrufu sağlanmasına yönelik olarak;

• Tüm bataryalar fotoselli / zaman röleli bataryalar ile değiştirilecek,

• Yağmur suyunun bahçe sulamada kullanılması amacıyla depolanması için sistem kurulacak,

• Öğrencilerimizin su kullanımını anlık olarak izleyebileceği, ara dönem raporları verebilen gösterge paneli kurulacaktır.

Okulumuzda enerji tüketiminin azaltılmasına ve yenilenebilir enerji sağlanmasına yönelik olarak;

• Tüm aydınlatmalar LED aydınlatmalar ile değiştirilecek,

• Sensörlü lambalar kullanılacak,

• Kompanzasyon panoları kontrol edilecek ve iyileştirilecek,

• Güneş Enerji Santralleri (GES) kurulacak,

• Radyatörlere termostatik vana takılacak,

• Öğrencilerimizin elektrik ve doğalgaz kullanımını anlık olarak izleyebileceği, ara dönem raporları verebilen gösterge paneli kurulacaktır.

Okulumuzda öğrencilerin geri dönüşüm ve sıfır atık konularındaki farkındalıklarını artırmaya yönelik olarak;

• Sıfır Atık kütüphaneleri kurulacak,

• Atıkların ayrıştırılmasını ve geri dönüştürülebilir olanların üretime tekrar kazandırılmasını sağlamak için Sıfır Atık kutuları yerleştirilecek,

• Sebze, meyve atıklarının işlenmesi sonucu doğal gübre (kompost) elde edilmesini sağlayan kompost makinaları kurulacaktır.

Proje kapsamındaki örnek uygulamalardan yola çıkılarak, öğrencilerimizin; sürdürülebilirliğin, enerji verimliliğinin, su tasarrufunun, atıkların yönetilmesinin, çevreye duyarlılığın, hem yerel hem de küresel düzeyde ne derece önemli olduğunu anlamalarını sağlayacak eğitimler verilecektir.

19-04-202219-04-2022

Yayın: 19.04.2022 - Güncelleme: 19.04.2022 08:31 - Görüntülenme: 1055